Фото: lula.com.br

Президент Бразилії виступив із неоднозначною заявою щодо завершення війни в Україні

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що "конфлікт" в Україні не має військового рішення. На його думку, для завершення війни з РФ потрібно залучити більше дипломатії.

Про це він повідомив під час зустрічі з президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн, передає DW.

"Не існує військового вирішення для цього конфлікту.  Нам потрібно більше дипломатії та менше збройного втручання в Україні",— зауважив Сілва. 

Він такого наголосив, що Бразилія голосувала на користь резолюції ООН із засудженням вторгнення Росії до України. За словами бразильського лідера, "повинен бути шлях до миру, оскільки зростання ескалації та використання сили несе величезні ризики".

Нагадаємо, 12 червня голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна запросить Бразилію та інші країни Глобального Півдня на саміт миру. Під час заходу учасники обговорюватимуть українська формула миру.

Додамо, раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував Україні передати Кримський півострів Росії для припинення війни. За словами президента, "світу потрібний спокій", а тому потрібно "знайти рішення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.06.2023 15:47