Президент підписав закон "Про Конституційний суд України"

31 ЛИПНЯ 2017 13:07

 

Як повідомляє сайт TrueUA із посиланням на прес-службу Глави держави, Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про Конституційний суд України».

Порошенко наголосив, що схвалений документ є складовою частиною судової реформи в Україні, яка спрямована на забезпечення права громадян і справедливий суд. Нагадаємо, 13 липня парламент 245 голосами ухвалив закон № 6427-д «Про Конституційний суд України», який визначає порядок організації та діяльності КСУ, статус суддів та порядок звернення до нього, процедуру розгляду ним справ та виконання його рішень.

14 липня народні депутати розглянули два проекти постанови про скасування рішення українського парламенту від 13 липня про прийняття законопроекту.

Обидва проекти постанов за результатами голосування були відхилені. Зазначається, що однією з найбільш спірних норм є виплати суддям КСУ і довічне життєве утримання. Передбачені доплати: для секретаря колегії — 5% від окладу, для заступника голови суду — 10% від окладу, голові суду — 15% від окладу. Довічне утримання становить половину виплат (окладу і доплат).

Політика, 31.07.2017 13:07