Фото: vucic.rs

Президент Сербії Вучич розпустив парламент

Президент Сербії Александар Вучич 1 листопада розпустив парламент країни й призначив дострокові вибори на 17 грудня. 

Про це повідомляє politika.rs.

Зокрема, у понеділок, 1 листопада, уряд направив Вучичу вмотивовану пропозицію про розпуск Національних зборів і призначення виборів. Як зазначив парламент, проведення нових виборів за теперішніх обставин забезпечить вищий ступінь демократії, зменшить напруженість в суспільстві, утвердить на вільне висловлення думок і поглядів з політичних, економічних й інших питань.

Своєю чергою президент підписав указ про розпуск Національних зборів й призначення виборів народних депутатів на 17 грудня.

"Я видаю указ про розпуск парламенту, обраного 3 квітня 2022 року. Цей указ набирає чинності з дня його публікації в Офіційному віснику. Я оголошую вибори народних депутатів на 17 грудня", — заявив президент Сербії.

Після того, як Вучич розпустив парламент він звернувся до громадян Сербії.

"Шановні громадяни, бажаю вам щасливих виборів, ми живемо в непростий час. Дуже важливо, щоб Сербія зберегла мир і стабільність. Бажаю всім учасникам гарного результату, бажаю, щоб вони все зробили цивілізовано", — наголосив лідер Сербії.

Як пише видання, кампанія триватиме до опівночі 14 грудня, коли почнеться виборча тиша. Усі виборці, повнолітні громадяни Сербії, зможуть проголосувати на своїх виборчих дільницях у неділю, 17 грудня, з 7:00 до 20:00. Одночасно пройдуть вибори у всіх великих муніципальних утвореннях Сербії, оскільки уряд розпустив усі органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Сербії погодився розмістити у своїй країні українців, які постраждали від підриву Каховської гідроелектростанції росіянами на початку червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.11.2023 12:52