Фото: delo.ua

Придністров'я звернулось до Росії щодо "захисту": з'явилась реакція Держдепу США

У Сполучених Штатах Америки уважно стежать за подіями навколо так званої "Придністровської Молдавської Республіки". Водночас американці підтримують суверенітет Молдови попри агресивну політику Москви.

Таку заяву на брифінгу зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Він наголосив, що США спостерігають за діями Російської Федерації та Придністров'я, оскільки Кремль здійснює дедалі більш агресивну та дестабілізаційну політику в Європі.

"Ми твердо підтримуємо Молдову, суверенітет та територіальну цілісність у межах її міжнародно визнаних кордонів", — заявив речник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, так звана "влада" невизнаного Придністров’я офіційно звернулася до Росії за допомогою. Відповідну декларацію ухвалив з’їзд "депутатів усіх рівнів".

Як відомо, Придністров'я є одним із регіонів Молдови, який проголосив свою нібито "незалежність" ще 1990 року. Так звану "республіку" не визнала жодна держава. Однак Придністров'я підтримує Росія. Країна-терорист надає йому військову, економічну, політичну та дипломатичну підтримку, а також утримує там понад тисячу військових.

Раніше заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в інтерв'ю виданню Realidadea.md заявив, що в Північноатлантичному альянсі скептично ставляться до заяв про те, що Росія може анексувати Придністров'я, оскільки у країни-терориста на це, ймовірно, не вистачить сил і ресурсів. Однак, якщо це станеться, НАТО засудить дії Росії.

Своєю чергою представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що Кремль не отримав очікуваного результату від прохання так званої "Придністровської Молдавської Республіки" до Російської Федерації щодо захисту від Молдови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.02.2024 23:32