Фото: "АрміяInform"

Що отримав Кремль від звернення Придністров'я до РФ: відповідь розвідки

Кремль не отримав очікуваного результату від прохання так званої "Придністровської Молдавської Республіки" до Російської Федерації щодо захисту від Молдови.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, пише "РБК-Україна".

Він підкреслив, що чутки про прохання Придністров'я до РФ щодо приєднання не підтвердилися, як про це раніше повідомляли в українській розвідці.

"Сьогодні, враховуючи ситуацію в "ПМР", нічого не сталося. Росія не отримала бажаного результату. У даній ситуації їхні потуги й політичні, й інформаційні — зазнали поразки", — йдеться у заяві Юсова.

Представник розвідки підкреслив, що у цій ситуації з можливим приєднанням Придністров'я до РФ, "була зацікавлена сторона".

"Коли ми говоримо про Молдову та Україну, то зрозуміло, хто ця сторона", — наголосив Юсов.

За його словами, депутати Придністров'я звернулися і до європейських інститутів. Це було зроблено "у багатовекторному стилі". Така дія, переконаний Юсов, сама по собі є "красномовним фактом".

Нагадаємо, так звана "влада" невизнаного Придністров’я офіційно звернулася до Росії за допомогою. Відповідну декларацію ухвалив з’їзд "депутатів усіх рівнів".

Як відомо, Придністров'я є одним із регіонів Молдови, який проголосив свою нібито "незалежність" ще 1990 року. Так звану "республіку" не визнала жодна держава. Однак Придністров'я підтримує Росія. Країна-терорист надає йому військову, економічну, політичну та дипломатичну підтримку, а також утримує там понад тисячу військових.

Нагадаємо, заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в інтерв'ю виданню Realidadea.md заявив, що в Північноатлантичному альянсі скептично ставляться до заяв про те, що Росія може анексувати Придністров'я, оскільки у країни-терориста на це, ймовірно, не вистачить сил і ресурсів. Однак, якщо це станеться, НАТО засудить дії Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 17:34