Фото: armyinform.com.ua

Зрив мобілізації та деморалізація українців: розвідка повідомила про потужну кампанію РФ

Російська Федерація організовує масштабну інформаційну кампанію, головною ціллю якої є створення нового "Майдану" та зрив мобілізаційних процесів в Україні. У такий спосіб вороги планують завдати воєнної поразки нашій державі на Сході.

Відповідну заяву оприлюднив Комітет з питань розвідки при президентові України, звернувшись до українців та міжнародних партнерів.

У відомстві повідомили, що через два роки після розв’язання Росією повномасштабної загарбницької війни, Україна постала перед об’єктивною загрозою існування як держави, як нації, як спільноти вільних та рівноправних людей.

В умовах свідомого відволікання світової суспільної уваги від тривалої та кривавої російсько-української війни, керівництво країни-агресора вдалося до реалізації плану спланованих диверсійних дій, інформаційних спецоперацій та відвертих провокацій.

Основні напрямки та цілі ворога — зрив української мобілізації, поширення дезінформації про нездатність України здобути перемогу, створення та розповсюдження фейків про "втому від України" серед наших партнерів і союзників у світі. Глобальна міжнародна ціль росіян — зменшити підтримку нашої країни з боку проукраїнської коаліції у світі.

Чого домагається ворог

У розвідці наголосили, що мета росіян всередині України — деморалізувати українців, посіяти паніку серед населення, вбити клин між військовослужбовцями та цивільними, розсварити усіх з усіма, в тому числі представників політичного керівництва країни, громадянського суспільства.

У відомстві заявили, що російські спецслужби мають великий досвід у сфері ведення гібридних воєн. На інформаційні атаки проти України вони витрачають не менше, ніж на конвенційну війну.

Операція РФ "Майдан-3"

Як повідомляв Комітет з питань розвідки при президентові України, у листопаді 2023 року, в рамках спецоперації "Майдан-3" на поширення антиукраїнських настроїв лише на платформі Telegram Росія витратила майже 250 мільйонів доларів. Натомість загальний бюджет операції склав астрономічні 1,5 мільярда доларів. Це — найдорожча "акція" російських спецслужб в історії.

За даними української розвідки, спецоперація "Майдан-3" досягне власної кульмінації у березні-травні 2024 року, протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів — як всередині України, так і в інших точках світу, де є дієва підтримка України.

Методика кампанії — традиційна для російських спецслужб: поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових, посварити нас з нашими союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі "теорії змови". Це відбувається на фоні публічних заяв РФ про створення нових типів надзброї, яка, на думку росіян, мала б забезпечити технічну перевагу Російської Федерації над Заходом на найближче десятиріччя. Звідси випливає, що спротив цілям РФ в Україні є небезпечним для світу, а тому Росія буде підштовхувати інші країни до прямого діалогу щодо України без нашої участі.

Росія провокуватиме протести

Також росіяни через власних агентів впливу в Україні та по всьому світу робитимуть ставку на організацію різноманітних протестних акцій, свідомо дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.

У розвідці наголосили, що за задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати й тоді, скориставшись ситуацією, Україні буде завдано військової поразки на Сході, в цьому і є ключова ідея їх операції.

"З огляду на вищевказані обставини звертаємося до українського суспільства, до наших міжнародних партнерів та союзників із закликом посилити спільний опір та всеохопні безпекові заходи, особливо в інформаційному просторі, задля ефективної протидії глобальним загрозам та викликам нової світової гібридної війни. Війни, яку проти всього цивілізованого світу сьогодні веде Російська Федерація та її злочинні союзники", — йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Раніше повідомлялось, що Росія виділила десятки мільйонів доларів на інформаційну операцію "Майдан 3", яка спрямована на розпалювання ворожнечі, загострення суперечностей в Україні, а також поширення страху і паніки.

Нагадаємо, голова Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Російська Федерація проводить максимально дорогу спецоперацію під назвою "Майдан-3". Мета Кремля — посіяти серед українців думки про нелегітимність ухвалення рішень владою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 17:10