Фото: росЗМІ

Пригожин призупинив вербування нових найманців у ПВК "Вагнера": названо причину

Вербування нових найманців до лав приватної воєнної компанії "Вагнера" наразі призупинено. У терористів немає дефіциту в особовому складі.

Таку заяву зробив власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, пише російська служба BBC.

"Наразі час відкриття центрів із набору поки не визначено. Поки ми не відчуваємо дефіциту в особовому складі, ми не плануємо здійснювати новий набір", — йдеться у повідомленні.

За словами Пригожина, ПВК "Вагнера" продовжує роботу в Африці та в "підготовчих центрах" у Білорусі. Він також додав, що більша частина "вагнерівців" зараз перебуває у відпустці. Джерело повідомляє, що наприкінці червня компанія ще продовжувала вербувати найманців по всій Росії.

Нагадаємо, найманців приватної військової компанії "Вагнера", які наразі перебувають у Білорусі, можуть відправити на Близький Схід (в Сирію) і Африку (Лівію, Малі чи Центральноафриканську Республіку).

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Додамо, 29 липня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що понад сотня найманців приватної військової компанії "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору. Він обʼєднує територію балтійських країн з Польщею та відокремлює Калінінградську область Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 10:49