Фото: росЗМІ

Пригожин продовжить вербувати в'язнів, хоч і в меншій кількості, — ISW

ПВК "Вагнера" зменшила темпи вербування на війну в’язнів. Засновник компанії Євген Пригожин заявив про повне припинення цієї діяльності, однак це може бути не правдою.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, ПВК "Вагнера" перестає бути важливою силою на фронті, тому і зменшила темпи вербування ув’язнених.

Однак в ISW вважають, що Пригожин, швидше за все, продовжить вербувати людей у в'язницях, хоча й буде робити це в набагато менших обсягах.

Фахівці Інститут відзначають сповільнення темпів вербування в’язнів компанією "Вагнера".

Це підтверджується й статистикою Федеральної служби виконання покарань. За її даними, скорочення чисельності російських в'язнів стабілізувалося в період із листопада 2022-го до січня 2023 року.

"Це явище узгоджується із загальною тенденцією повільної заміни "вагнерівців" на регулярні російські війська в районі Бахмута. Це вказує на те, що російське військове командування, ймовірно, потроху відмовляється від опори на "Вагнера", а, отже, і від використання в'язнів у ролі "гарматного м'яса", — зазначили в ISW.

Нагадаємо, 9 лютого засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що компанія повністю припинила вербування ув'язнених. Окрім цього, наголосив, що перед усіма чинними "вагнерівцями" виконуються "всі зобов'язання".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 08:30