Фото: ТАСС

Пригожин продовжує підривати довіру росіян до Міноборони РФ, — ISW

Очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин своїми заявами викликає все більше дискусій, спрямованих на підрив довіри до Міноборони в РФ. Назріває конфлікт із Кремлем.

Про це пише TrueUA з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Між Пригожиним та президентом РФ Володимиром Путіним триває напруга з 12 січня. Тоді нібито війська "Вагнера" захопили Соледар Донецької області, однак Москва заперечує їхню відповідальність за ці "успіхи".

Окрім цього, речник Кремля Дмитро Пєсков, ймовірно, опосередковано звинуватив Пригожина в навмисному висвітленні конфлікту між Міноборони РФ і ПВК "Вагнера" в російському інформаційному просторі.

"Пєсков намагався спростувати повідомлення про конфлікт між Пригожиним і Міноборони Росії заявою, що ці повідомлення є "продуктом інформаційних маніпуляцій", — пишуть в ISW.

Натомість очільник ПВК "Вагнера" продовжує нарощувати аудиторію в соцмережах, де транслює своє бачення бойових дій на сході України та критикує Міноборони РФ.

"Пригожин прямо відповів на заяву Пєскова в інтерв’ю про конфлікт Міноборони та Пригожина, заявивши, що у нього немає причин не довіряти Пєскову", — розповіли аналітики.

Експерти переконують, що своєю відповіддю Пригожин продовжив дискусійну тактику у відношеннях з Міноборони. Мовляв, він міг просто спростувати конфлікт, проте знову використав навмисно нечіткі повідомлення, щоб викликати більше суперечок в інформаційному просторі.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни припускали, що Євген Пригожин, ймовірно, може використати так звані успіхи "вагнерівців" у Соледарі для підвищення власного статусу у РФ. Мовляв, його сили кращі за армію Росії.

Політика, 17.01.2023 08:07