Фото: росЗМІ

Приїзд Ердогана до Путіна: ЗМІ назвали нову дату

Президент Туреччини Реджеп Ердоган зустрінеться з російським диктатором Володимиром Путіним наступного тижня. Відомо, що головною темою розмови має стати "зернова угода".

Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що, за словами двох турецьких чиновників, знайомих із цим питанням, Ердоган може вирушити в Росію 8 вересня, після чого прибуде до Індії для участі в саміті G7 у Нью-Делі.

Проте 28 серпня прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков під час телефонної конференції з журналістами заявив, що зустріч відбудеться найближчим часом, але точної дати не уточнив.

Варто зазначити, що раніше з подачі російських пропагандистських ЗМІ розганялася інформація, що президент Туреччини Ердоган може прибути до Росії 4 вересня. Майбутній візит Ердогана до Росії має критичне значення для продовження "зернової угоди".

Зустріч Путіна та Ердогана

Відомо, що лідери держав підтримували широкі контакти після вторгнення Росії в Україну в 2022 році. Цього року вони провели щонайменше 10 телефонних розмов, згідно з кремлівським веб-сайтом, а також відеоконференцію, присвячену доставленню російського ядерного палива на турецьку АЕС Аккую у квітні.

Про те, що російський президент може приїхати до Туреччини, стало відомо 2 серпня після телефонної розмови Путіна та Ердогана. Тоді обидва президенти порушили тему "зернової угоди" та війну в Україні.

14 серпня ЗМІ повідомили, що російський диктатор Володимир Путін може прибути до Туреччини найближчими днями. В країні активізувалась дипломатична робота щодо цього візиту.

Водночас у Туреччині припускали кілька варіантів формату зустрічі Ердогана та Путіна. Тут вважають, що розмова може відбутися наприкінці серпня або на початку вересня, але можливо не Путін прибуде в Туреччину, а Ердоган поїде до Росії.

Нагадаємо, у понеділок, 21 серпня, президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним відкладається, ймовірно, до вересня. Наразі дату та місце проведення не уточнено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.08.2023 17:27