Фото: росЗМІ

Зустріч Ердогана й Путіна відкладається до вересня: яка причина

Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним відкладається, ймовірно, до вересня. Наразі дату та місце проведення не уточнено.

Про це пише Аnadolu.

Зазначається, що Ердоган, повертаючись з робочої поїздки з Угорщини, сказав журналістам, що може зустрітися з Путіним у вересні та обговорити поновлення Чорноморської зернової ініціативи, якщо з’явиться така можливість.

"У вересні відбудеться зустріч G20 в Індії та засідання Генеральної асамблеї ООН у США. Якщо з таким щільним графіком вийде знайти можливість, ми з Путіним зустрінемося особисто", — зазначив Ердоган.

Він також анонсував приїзд глави МЗС Туреччини Хакана Фідана в Росію найближчим часом.

"Має значущість обговорення цього питання віч-на-віч. Так вдасться отримати набагато точніший результат", — стверджує президент Туреччини.

За його словами, Анкара докладає максимум зусиль, для досягнення "мирних переговорів" між Україною та країною-агресором.

"Ми прагнемо цього, це наше бажання. Ми детально обговорили ці питання під час візиту Володимира Зеленського, під час переговорів з ним, а також зустрічей на полях саміту лідерів НАТО. Я сподіваюсь, що ми досягнемо результату, якщо обидва лідери схвалюватимуть наше посередництво", — наголосив Ердоган.

Нагадаємо, минулого тижня турецькі ЗМІ писали, що російський диктатор Володимир Путін може прибути до Туреччини вже найближчими днями.

Додамо, Путін планує відвідати Китай у жовтні 2023 року. Росія прагне зміцнити зв'язки з одним зі своїх найближчих союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2023 20:10