Фото: росЗМІ

Туреччина очікує на візит Путіна уже найближчими днями, — ЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін може прибути до Туреччини вже найближчими днями. Останнім часом в країні активізувалась дипломатична робота щодо цього візиту.

Про це повідомляють турецькі ЗМІ, зокрема газета Milliyet.

"Президент Росії Володимир Путін найближчими днями відвідає Туреччину. Таким чином, Путін вперше після початку російсько-української війни відвідає країну-член НАТО. У рамках зернової ініціативи Росія здійснює свої контакти та переговори з Україною, США та країнами ЄС через Туреччину", — йдеться у повідомленні.

Водночас у Туреччині припускають кілька варіантів формату зустрічі Ердогана та Путіна. Вони вважають, що розмова може відбутися наприкінці серпня-на початку вересня, але можливо не Путін прибуде в Туреччину, а Ердоган поїде до Росії.

Додамо, про те, що російський президент може приїхати до Туреччини стало відомо 2 серпня після телефонної розмови Путіна та Ердогана. Тоді обидва президенти порушили тему "зернової угоди" та війну в Україні.

Ордер на арешт Путіна. Чи "пов'яжуть" диктатора у Туреччині?

Міжнародний кримінальний суд Гааги 17 березня 2023 року видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Його, як і уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову, підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

Тоді генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив, що цей ордер означає, що Путін повинен бути заарештований за межами Росії в тих країнах, які ратифікували Римський статут, після чого диктатора повинні передати суду.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Зазначимо, Путіна в Туреччині не заарештують, оскільки Анкара не ратифікувала Римський статут, і рішення МКС на території країни не мають юридичної сили.

Нагадаємо, Путін планує відвідати Китай у жовтні 2023 року. Росія прагне зміцнити зв'язки з одним зі своїх найближчих союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 10:35