Фото: ІnfoResist

Путін планує міжнародний візит після ганьби у ПАР: куди відправиться диктатор

Глава Кремля Володимир Путін планує відвідати Китай у жовтні 2023 року. Росія прагне зміцнити зв'язки з одним зі своїх найближчих союзників.

Про це повідомляють пропагандистські російські Telegram-канали.

"Відомо, що ми отримали запрошення і маємо намір поїхати до Китаю, коли в жовтні відбудеться форум "Пояс і шлях", — заявив помічник Путіна Юрій Ушаков.

Варто відзначити, що ПАР просить заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо він прибуде до країни у серпні цього року на саміт БРІКС у Йоганнесбурзі. Раніше участь Путіна на саміті обговорювалася попри те, що Південна Африка зобовʼязана була арештувати його на вимогу Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у Москві. Одними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

Раніше з'явилась інформація, що Росія імпортує у Китаю бронежилети, оптичні приціли, тепловізори та дрони. Усе це рашисти використовують у війні проти України.

Повідомлялось, що 16 липня військово-морський флот Китаю приєднався до військово-морських і військово-повітряних сил армії країни-агресорки Росії, для того аби провести спільні навчання в акваторії Японського моря. Навчання мають назву "Північ/Взаємодія-2023" та знаменують собою розширення військового співробітництва між Китаєм та Росією. Головною ціллю дій обох армій є "гарантування безпеки стратегічних водних шляхів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 21:58