Фото: росЗМІ

Візит Путіна до Туреччини: стала відома дата ймовірного приїзду диктатора

У Туреччині назвали ймовірний час візиту президента Росії Володимира Путіна. Щоправда, остаточного погодження досі немає.

Про це повідомляє турецьке видання Hurriyet.

На початку місяця у президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана після його перемовин з російським диктатором Володимиром Путіним анонсували візит останнього до Туреччини. Путін може приїхати наприкінці серпня.

"Кабінет міністрів збереться сьогодні під головуванням президента Таїпа Ердогана. Серед тем порядку денного — дипломатичні контакти Ердогана, майбутнє зернового коридору, боротьба з нелегальною міграцією, останні події в економіці та колективні переговори в державному секторі. Буде оцінено можливий візит президента Росії Володимира Путіна до Туреччини наприкінці цього місяця", — пише видання. 

Ордер на арешт Путіна. Чи "пов'яжуть" диктатора у Туреччині?

Міжнародний кримінальний суд Гааги 17 березня 2023 року видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Його, як і уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову, підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

Тоді генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив, що цей ордер означає, що Путін повинен бути заарештований за межами Росії в тих країнах, які ратифікували Римський статут, після чого диктатора повинні передати суду.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Зазначимо, Путіна в Туреччині не заарештують, оскільки Анкара не ратифікувала Римський статут, і рішення МКС на території країни не мають юридичної сили.

Нагадаємо, Путін планує відвідати Китай у жовтні 2023 року. Росія прагне зміцнити зв'язки з одним зі своїх найближчих союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 12:59