Фото: росЗМІ

Путін домовився з Ердоганом про візит до Туреччини. Чи варто сподіватися на арешт диктатора?

Президент Росії Володимир Путін прибуде із візитом до Туреччини. Про це вже домовилися під час телефонної розмови російський диктатор та президент Туреччини Реджеп Ердоган. 

Таку інформацію повідомили у канцелярії президента Туреччини, пише Hürriyet.

"Відбулась важлива розмова між президентом Туреччини Ердоганом і президентом Росії Володимиром Путіним після того, як Москва вийшла із "зернової угоди". Під час розмови лідери двох країн домовились про візит Путіна до Туреччини", — йдеться у повідомленні.

При цьому Ердоган наголосив, що його країна докладатиме усіх зусиль, аби продовжити "зернову угоду". Згодом телефонну зустріч президентів Туреччини та Росії підтвердили у Кремлі. Відомо також, що під час розмови йшлось про війну в Україні. 

Ордер на арешт Путіна. Чи "пов'яжуть" диктатора у Туреччині?

Міжнародний кримінальний суд Гааги 17 березня 2023 року видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Його, як і уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову, підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

Тоді генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив, що цей ордер означає, що Путін повинен бути заарештований за межами Росії в тих країнах, які ратифікували Римський статут, після чого диктатора повинні передати суду.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Зазначимо, Путіна в Туреччині не заарештують, оскільки Анкара не ратифікувала Римський статут, і рішення МКС на території країни не мають юридичної сили.

Нагадаємо, Путін планує відвідати Китай у жовтні 2023 року. Росія прагне зміцнити зв'язки з одним зі своїх найближчих союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.08.2023 13:45