Фото: Укрінформ

Прикордонники назвали кількість "вагнерівців", яка зараз перебуває в Білорусі

Російські найманці з приватної військової компанії "Вагнера" продовжують прибувати на територію Білорусі. Проте вони не становлять загрози для України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Білорусь продовжує підтримувати Росію, надаючи свої полігони, інфраструктуру, в тому числі і щодо розміщення російських найманців, а не лише підрозділів регулярної російської армії. Водночас поряд з нашим кордоном будь-яких переміщень чи техніки, чи особового складу різних підрозділів ми не спостерігаємо", — зазначив він.

Водночас будь-яких переміщень ворожих військ чи найманців буля кордону з Україною не спостерігається. Ситуація залишається повністю контрольованою українськими воїнами.

"Підрозділи розвідки України, а це і розвідка ДПСУ, активно відстежують подальшу ситуацію, наскільки вона може змінитися і нести загрозу Україні. Але на цю мить та кількість представників ПВК Вагнер на території Білорусі значної загрози Україні не становить", — додав речник ДПСУ.

Нагадаємо, найманців приватної військової компанії "Вагнера", які наразі перебувають у Білорусі, можуть відправити на Близький Схід (в Сирію) і Африку (Лівію, Малі чи Центральноафриканську Республіку).

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Додамо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв 29 липня понад сотня найманців приватної військової компанії "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору. Він обʼєднує територію балтійських країн з Польщею та відокремлює Калінінградську область Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.07.2023 15:35