Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Українська територія під контролем: прикордонники відреагували на спробу рашистів облаштувати позиції на Харківщині

Російські загарбники перейшли лінію кордону з Україною та намагалися облаштувати свої позиції на території Харківської області. Однак це їм не вдалося, наші бійці витіснили окупантів за межі кордону.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він зазначив, що територія Харківської області розташована поряд із Росією, а також поблизу лінії фронту.

"Це та сіра зона, яку нещодавно взяли під контроль наші бійці з бригади "Сталевий кордон". Але під час моніторингу наші хлопці також зафіксували, що окупанти не лише облаштовували свої позиції на території Росії та неподалік від українського кордону, а й власне перейшли лінію кордону та розпочали облаштовувати свої позиції на нашій території", — розповів Демченко.

За його словами, українські військові відразу вжили необхідних заходів. Зокрема, працювали снайпери й інші засоби ураження, щоби вибити ворога з території України. У підсумку — нашим бійцям це вдалося.

"Територія в Куп'янському районі на стику кордону та лінії фронту повністю під контролем наших воїнів", — запевнив речник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, що українські військові продовжують знищувати ворога на Лиманському та Куп'янському напрямках. За добу 20 вересня вдалося ліквідувати 58 росіян. За словами керівника прес-служби Східного угруповання військ Збройних сил України Іллі Євлаша, щодня наші військові знищують розрахунки артилерійські, танки, бойові машини піхоти, так що втрат в окупантів чимало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 12:57