Фото: ДПСУ

Прикордонники збили два російські FPV-дрони на Запорізькому напрямку (фото)

Воїни Державної прикордонної служби України на Запорізькому напрямку знешкодили два ворожі FPV-дрони за допомогою антидронової рушниці.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

Військові розповіли, що перший FPV-дрон, потрапивши у перехресне хвильове поле рушниці, втратив швидкість, висоту та здетонував при посадці. Лише окремі його деталі свідчать про ворожу атаку.

На Запорізькому напрямку прикордонники приземлили два ворожі FPV-дрони

Фото: ДПСУ

Другий дрон зі снарядом на борту, відчувши на собі дію антидронової рушниці, втратив керування та розлетівся в різні сторони, а сам БпЛА приземлився практично неушкодженим.

"Завдяки пильності та професійності захисників смертельну загрозу вдалося відвернути",  додали у відомстві. 

На Запорізькому напрямку прикордонники приземлили два ворожі FPV-дрони

Фото: ДПСУ

Ситуація на фронті

Протягом 27 жовтня авіація Сил оборони завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, вісім артилерійських засобів, два склади боєприпасів, важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" та три засоби протиповітряної оборони противника.

Нагадаємо, 27 жовтня президент Володимир Зеленський під час розмови з британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком поінформував про спроби Росії оточити Авдіївку. За його словами, ЗСУ зупинили рашистів і завдали ворогу значних втрат, які склали щонайменше бригаду особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2023 14:58