Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Наші воїни зупинили їх": Зеленський назвав величезні втрати ворога під Авдіївкою

У п’ятницю, 27 жовтня, президент Володимир Зеленський під час розмови з британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком поінформував про спроби Росії оточити Авдіївку. При цьому український лідер наголосив на величезних втратах окупантів.

Про це повідомили інформаційні ресурси Володимира Зеленського.

"Наші воїни зупинили їх і завдали ворогу значних втрат, які склали щонайменше бригаду особового складу", — розповів український президент Ріші Сунаку.

Раніше аналітики американського інституту вивчення війни зазначали, що масштабні втрати Росії у живій силі та техніці в районі Авдіївки, ймовірно, в довгостроковій перспективі підірвуть наступальний потенціал ворога.

За їхніми даними, з 10 жовтня 2023 року під час активних атак на позиції Збройних сил України російське військо втратило понад п'ять тисяч окупантів і 400 одиниць бронетехніки поблизу Авдіївки та Мар’їнки. Фахівці наголосили, що рашисти перекинули додаткові сили до Авдіївки, щоби компенсувати значні втрати в живій силі та зберегти здатність російських військ підтримувати наступальні зусилля. Проте, на думку експертів, російському командуванню буде важко компенсувати втрати російської техніки, зокрема, бронетехніки.

Координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі теж поділився оцінкою ситуацією навколо Авдіївки Донецької області, яку вже кілька тижнів поспіль щодня штурмують рашисти. Він заявив, що Росія зазнала значних втрат під час спроби наступу, до того ж командири страчують солдат, які відмовляються йти у штурм.

Нагадаємо, що 26 жовтня голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш заявив, що в районі Авдіївки стало менше стрілецьких боїв. Цьому сприяли погодні умови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 14:21