Фото: Арміяinform

Кількість стрілецьких боїв поблизу Авдіївки зменшилася: у чому причина

Голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш заявив, що в районі Авдіївки стало менше стрілецьких боїв. Цьому сприяли погодні умови.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телемарафону.

"Складно. Ворог б'є по місту і вдень, і вночі. Застосовує ствольну, реактивну артилерію, міномети, авіабомбові удари. Скажімо так, зараз ми трохи менше чуємо з позицій стрілецьких боїв. Скоріш за все менше вони (росіяни, — ред.) активні, бо з вечора в нас дуже сильний дощ і ґрунти вологі" — сказав він.

Водночас посадовець зауважив, що, попри сповільнення стрілецьких боїв, ситуація в Авдіївці залишається складною, а дорога обстрілюється. Він також наголосив, що вчора-позавчора намагалися завозити хліб в місто.

"Хоч ситуація дуже непроста, але контрольована", — додав він.

Ситуація на фронті

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 10 атак противника в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області. Своєю чергою, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безрезультатними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного Донецької області, де Силами оборони відбито 15 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українськими воїнами відбито 20 атак ворога. 

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили всі атаки ворога в районах Водяного, Новоукраїнки, Старомайорського Донецької області та Вербового Запорізької області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили три склади боєприпасів, шість артилерійських засобів  та радіолокаційну станцію ППО противника.

Нагадаємо, начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що російські окупанти не контролюють авдіївський терикон — це сіра зона, в яку заходять як українські, так і ворожі ДРГ. Закріпитися на цій території неможливо: коли туди заходять військові РФ, по них з артилерії та інших засобах працюють Сили оборони.

Додамо, за даними британської розвідки втрати російських окупантів у війні проти України збільшилися на 90%. Це є наслідком численних штурмів Авдіївки ворожою армією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 14:17