Фото: Генштаб ЗСУ

Як штурм Авдіївки позначився на втратах армії РФ: приголомшливі цифри від британської розвідки

Втрати російських окупантів у війні проти України збільшилися на 90%. Це є наслідком численних штурмів Авдіївки ворожою армією.

Про це повідомляє Міноборони Британії в Twitter.

"Нещодавні російські напади на Авдіївку призвели до збільшення втрат росіян на 90%, зафіксованих українським Міноборони", — йдеться у зведенні розвідки.

За інформацією британської розвідки, з лютого 2022 року Росія значно посилила мобілізацію та вербування найманців. Це основний чинник здатності РФ підтримувати війну проти України.

Розвідка переконана, що РФ від початку вторгнення втратила від 150 до 190 тисяч солдатів убитими та пораненими, а загальна цифра (включно з тих тими пораненими, які повернулися на поле бою) коливається від 240 до 290 тисяч.

Британці додали, що ці цифри не відображають поранених та загиблих ПВК "Вагнера".

Ситуація на фронті

Протягом 21 жовтня авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили сім артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

За даними видання The Wall Street Journal, армія країни-агресорки у Запорізькій області втратила вп'ятеро більше артилерії, ніж Збройні сили України. Близько 70% бойових втрат ЗСУ є результатом артилерійських ударів окупантів.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом 21 жовтня Збройні сили України знищили 980 російських окупантів. Крім того, наші воїни спалили 18 ворожих танків та 19 броньованих машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 10:38