Фото: ДБР

Прикордоннику із Закарпаття, який був агентом Кремля, повідомили про підозру у держзраді

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в держзраді агенту Кремля, який служив на Закарпатті. Раніше йому вже повідомлено про підозру у дезертирстві. Наразі підозрюваний втік до країни-агресорки.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними ДБР, після ради та втечі, він дав велике інтерв’ю одному з російських пабліків, де розповів, що підривною діяльністю проти України займався з 2014 року, ще під час служби на Луганщині. Чоловік надавав терористам з так званої "ЛНР" інформацію про розміщення підрозділів Збройних сил України. 

З початком повномасштабного вторгнення він почав активніше співпрацювати з російським ФСБ. Правоохоронець служив у прикордонних підрозділах у Лисичанську і отримана від нього інформація нібито допомагала ворогу завдавати точних ударів по позиціях ЗСУ. Проте отримавши поранення і пройшовши реабілітацію, він скористався можливістю перевестися на Закарпаття й у червні 2022 року очолив групу кіберзахисту відділення зв’язку одного з прикордонних підрозділів. 

"Зрадник вихвалявся, що на цій посаді він продовжував передавати дані російським спецслужбам. А коли дізнався, що його збираються перевіряти — повідомив про це своїм кураторам з Кремля. За їх вказівкою, у складі групи ухилянтів він незаконно перетнув кордон з Угорщиною, надалі вилетів у Стамбул, а вже звідти — до Москви", — повідомили у ДБР.

Зрадник розповів, що його родина вже отримала російське громадянство і він нібито планує оселитися на Далекому Сході, де йому пропонують роботу та житло. Тож йому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статей передбачає покарання  до 15 років ув’язнення. Наразі перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних. 

Нагадаємо, 9 жовтня працівники Державного бюро розслідувань у співпраці зі Службою безпеки України та Держприкордонслужбою заочно повідомили про підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті у лавах прикордонників та виявився агентом російських спецслужб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 12:39