Принц Гаррі та Меган Маркл. Джерело: Daily Mail

Принц Гаррі та Меган Маркл потрапили у скандал: що трапилося

Принц Гаррі та Меган Маркл втрапили у скандал. Благодійний фонд герцога та герцогині Сассекських Archewell Foundation додали до списку прострочених за ненадання необхідних річних фінансових звітів.

Про це пише Daily Mail.

За даними видання, фонд Archewell, який пара заснувала у 2020 році, був оголошений банкрутом через те, що від лютого 2023 року не подавав щорічні звіти про збори. Відповідно реєстр благодійних організацій та фандрейзерів Каліфорнії вніс його до списку прострочених.

Відомо, що минулого тижня принц Гаррі та Меган Маркл оголосили про розширення партнерства між фондом GEANCO в Абуджі та Archewell. Таку заяву вони зробили під час свого турне Нігерією.

Але, згідно з повідомленням про прострочення, надісланим до Archewell і датованим 3 травня, "організація, яка значиться як правопорушник, не має доброї репутації і їй заборонено брати участь у поведінці, для якої потрібна реєстрація, включаючи вимагання або виплату благодійних коштів".

Своєю чергою у благодійному фонді заявили, що їхній чек випадково не додали до звітів, тож вони відправили новий, сподіваючись швидко розв'язувати дану проблему. Згідно з даними CharityWatch, податкові декларації, оприлюднені Archewell у грудні 2023 року, показали, що організація принца Гаррі та Меган Маркл зазнала зниження пожертвувань на 11 мільйонів доларів у 2022 році порівняно з попереднім роком.

Нагадаємо, у лютому принц Гаррі мав отримати "значну" компенсацію від видавця британського таблоїда The ​​Daily Mirror — Mirror Group Newspapers (MGN). Йдеться про виплату ще 400 000 фунтів стерлінгів (505 000 доларів США) у справі про злам телефону для публікації статей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.05.2024 14:59