Фото: Міноборони України

Пріоритети "Рамштайну": у Пентагоні зробили заяву напередодні зустрічі

Головними темами засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" будуть посилення ППО та інших можливостей ЗСУ. Зустріч відбудеться в четвер, 15 червня.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону за результатами розмови міністрів оборони США й Україні.

Глава Пентагону Ллойд Остін надав українському колезі оновлену інформацію про допомогу Україні з боку Сполучених Штатів. Натомість Олексій Резніков розповів про динаміку на лінії фронту.

Обговорення на зустрічі у форматі "Рамштайн" зосереджуватимуться "на зміцненні протиповітряної оборони України й інших пріоритетних можливостей у найближчій перспективі, а також на проведенні навчань і підтримці з метою посилення міці України в довгостроковій перспективі".

Нагадаємо, Україна очікує від наступної зустрічі у форматі "Рамштайн" аналогічного рівня підтримки з боку партнерів. В рамках засідання українська сторона буде обговорювати детальні речі "літакової коаліції"

Декілька країн-членів НАТО вже ухвалили рішення про навчання українських пілотів на західних винищувачах. Після вирішення всіх питань, пов'язаних з тренуваннями, НАТО перейде до обговорення передачі літаків Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.06.2023 22:27