Фото: Слуга народу

"Привітали спецпредставника Китаю": у Зеленського відреагували на нічну ракетну атаку РФ

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на черговий терористичний акт РФ проти України 16 травня. Посадовець вважає, що таким чином Росія привітала в столиці спецпредставника Китаю з питань Євразії, який приїхав до України.

Про це Подоляк написав у своєму Twitter.

За його словами, від початку травня "клан Путіна" вже восьмий раз намагався масштабно атакувати Київ.

"Балістика+крилаті+дрони. І такий знущальний сміх із російським акцентом за кадром: "Правильно, не нужна Украине авиация и дальнобойные ракеты. Нам же легче их кошмарить"… І трохи згодом: "Крылато приветствуем "миротворческую" миссию специального представителя КНР в Киеве", — написав Подоляк.

Відзначимо, спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей перебуватиме в Україні з 16 до 17 травня. Повідомлялося, ця поїздка стане частиною його турне, в якому Хуей відвідає не лише Україну, а й Польщу, Францію, ФРН та Росію. Він домагатиметься "політичного врегулювання" війни в Україні.

Нагадаємо, уночі 16 травня російські окупанти здійснили восьмий масований обстріл Києва з початку травня. Після ракетної атаки зафіксували падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Попередньо, відомо про трьох постраждалих.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", дев'ять крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). ППО виявила та знищила усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 12:22