Фото: СБУ

Привласнив землі біля Чорного моря на 15 млн грн: в Одеській області затримали екс-депутата

Правоохоронці викрили колишнього депутата із Одещини на махінаціях зі землею. Він привласнив собі 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря. 

Про це розповіли у прес-центрі Служби безпеки України:

"Затримано колишнього депутата Затоківської селищної ради, який організував викрадення 15 земельних ділянок на загальну суму 15 млн грн", — йдеться у повідомленні.

Злочин був небезпечним ще й тим, що міг зірвати фортифікаційне укріплення берегової лінії в Одеській області.

"За матеріалами справи, механізм незаконного відчуження землі полягав у підробці документів. Встановлено, що ексдепутат підготував фальшиві документи про нібито рішення двох сільрад щодо передачі у приватну власність 15 земельних ділянок біля морської акваторії", — кажуть у Службі безпеки.

Працював зловмисник не сам, а з допомогою місцевого інженера-землевпорядника. Згодом їхні знайомі держреєстратори оформлювали земельні ділянки на підставних осіб, щоб потім можна було їх продати. 

Правоохоронці провели обшуки і виявили підроблену документацію, печатки і комп’ютерну техніку, яку використовували учасники схеми.

Зараз чотирьом фігурантам справи повідомили про підозру. Екс-депутата взяли під варту.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна. Земельні ділянки, які намагалися привласнити учасники схеми, повернуть територіальній громаді.

Нагадаємо, бізнесмен із Одеської області намагався за 90 тисяч євро підкупити співробітників Служби безпеки з метою припинення проти нього слідчих дій. Крім цього, він просив не вилучати у нього майно у межах кримінального провадження, яке розслідує СБУ. Під час обшуків правоохоронці за адресами його проживання та роботи у Рені виявили всю суму хабаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 13.07.2023 16:20