Фото: прес-служба СБУ

На Одещині бізнесмен намагався підкупити працівників СБУ: скільки пропонував за припинення слідства

Підприємець в Одеській області намагався за 90 тисяч євро підкупити співробітників Служби безпеки з метою припинення проти нього слідчих дій. Крім цього, він просив не вилучати у нього майно у межах кримінального провадження, яке розслідує СБУ.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Telegram.

"Служба безпеки задокументувала злочинні дії бізнесмена на Одещині, який намагався підкупити співробітників СБУ. За хабар у 90 тисяч євро фігурант пропонував українським спецслужбістам припинити слідчі дії й не вилучати його майно у межах кримінального провадження, яке розслідує СБУ", — ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ доповіли своєму керівництву про таку пропозицію і продумали оперативну комбінацію. Це дало змогу задокументувати злочинні дії фігуранта. Під час обшуків правоохоронці за адресами його проживання та роботи у Рені виявили всю суму хабаря.

Чоловік, який намагався підкупити правоохоронців, є директором однієї з логістичних компаній. Він фігурує в іншому кримінальному провадженні СБУ, де розслідуються корупційні схеми на експорті української агропродукції. Слідчі на підставі зібраних доказів повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Йому загрожує до восьми років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Буковині українець намагався підкупити прикордонників, аби уникнути кримінальної відповідальності. Чоловік пропонував охоронцям кордону хабар у 1000 євро. Під час паспортного контролю прикордонники встановили, що минулого року 36-річний чоловік виїхав з України, використовуючи паспорт громадянина іншої держави. За непритягнення до відповідальності порушник і запропонував прикордонникам хабар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.07.2023 00:19