Фото: Дзеркало тижня

Призначення субсидії: українцям нагадали терміни погашення боргів

Для усіх домогосподарств, які наразі отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, термін її призначення закінчується у квітні поточного року. У травні субсидію призначатимуть до квітня 2024 року. Однією з умов для її повторного призначення є відсутність заборгованості за комірне. 

Про це нагадали у прес-службі Мінсоцполітики.

Допомогу на оплату ЖКП не призначають за наявності простроченої понад три місяці заборгованості, розмір якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень). Така вимога забезпечує контроль платіжної дисципліни та цільове використання коштів отримувачами житлової субсидії.

Зауважимо, що з 1 грудня 2022 року призначення житлових субсидій здійснюється органами Пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом. Це дозволяє кожному звернутися за призначенням субсидії в будь-якому куточку країни, без прив’язки до місця реєстрації.

Нагадаємо, житлова субсидія є безповоротною адресною державною соціальною допомогою споживачам, які не можуть сплатити за комунальні послуги самотужки. Проте є два випадки, коли субсидія може повернутися державі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.03.2023 23:18