Прогноз погоди на 30 червня: в яких регіонах очікувати грозових дощів

У п'ятницю, 30 червня, на півночі, сході та в західних областях України пройдуть грозові дощі. Натомість у центральних регіонах серйозних опадів не прогнозують.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко. 

За її словами, температура повітря у більшості областей очікується в межах +20...+26ºС. На Харківщині, Сумщині, Полтавщині місцями — +18...+22ºС. У південній частині та на Закарпатті буде +25...+29ºС.

"Вітер буде завтра північно-західного напрямку, помірний, місцями можливі штормові пориви до 15-20 метрів за секунду", — попередила Діденко.

У Києві червень завершиться теплішою погодою — до +24ºС, проте вдень буде вітряно. Дощі найближчої ночі та вранці п'ятниці припиняться. Удень також істотних опадів не очікується, а вже ввечері в столиці знову задощить.

"Надалі, з початком липня, повертається в Україну висока температура повітря, відновиться спека, позначки термометрів підтягнуться до +25...+31ºС. Лише в західних областях ще затримається свіжіша на кілька градусів погода", — спрогнозувала Діденко.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, літо в Україні 2023 року буде з рекордними температурами. У липні та серпні температура перевищуватиме кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.06.2023 17:47