Фото: Freepik

Прогріє до +25°С: синоптики потішили прогнозом погоди у Києві на поточний тиждень

На поточному тижні до Київської області продовжить надходити доволі тепла повітряна маса з південного сходу. У зв'язку із цим денні максимуми становитимуть +23...+25ºС.

Про це повідомили в прес-службі Укргідрометцентру.

Лише у вівторок, 16 травня, в області зберігатиметься дещо прохолодніша й похмуріша погода. Це пов'язано із впливом атмосферного фронту над заходом країни. Проте істотних опадів у столиці не очікують. 

Як інформують синоптики, температура повітря 16 травня в регіоні становитиме +18..+23ºС, у Києві — +20...+22ºС. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

"В решту часу переважатиме приємна весняна погода без опадів", — прогнозують в Укргідрометцентрі.

Водночас киян попереджають про пожежну небезпеку. Жителів області закликають бути обережними із вогнем на відкритому повітрі.

"16-18 травня по Київській області та Києву —  надзвичайний рівень пожежної небезпеки", — поінформували синоптики.


Фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо, в Україні літо 2023 року прогнозують з рекордними температурами. Водночас цього ж місяця очікуються найсильніші грози й дощі.

Також за даними "Укргідрометцентру", у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.05.2023 11:12