Фото: Рixabay

Проігнорував повістку і не прийшов до військкомату: на Львівщині покарали ухилянта

У Львівській області Бродівський районний суд виніс вирок місцевому мешканцю, який не прийшов у Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки після вручення повістки. Суд визнав, що він ухилився від призову й призначив йому три роки тюрми. Однак чоловіка звільнили від покарання з іспитовим терміном у два роки.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

У січні 2023 року мешканцю Бродів вручили повістку, однак він проігнорував візит у військкомат у вказаний день, відтак ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Під час судового процесу обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості з прокурором, яку затвердив суд. Чоловіка визнали винним в ухиленні від мобілізації та призначили йому покарання у вигляді трьох років тюрми, але звільнили від відбування тюремного ув’язнення з дворічним іспитовим терміном.

Відомо, що нещодавно у Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області засудили 48-річного чоловіка за ухилення від призову на військову службу. Він отримав реальне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. За даними обласної прокуратури, чоловік отримав повістку в липні 2022 року. Він пройшов військово-лікарську комісію, за висновком якої був придатний до військової служби. Проте до Центру комплектування на вказану дату так і не з'явився, вирішивши знехтувати своїм обов'язком.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала працівника "Укрзалізниці", який перевозив ухилянтів до Європейського Союзу у вентиляційній системі пасажирського вагона. 

Раніше прикордонники викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон, де ділки організовували "подорожі" чоловікам під виглядом водіїв міжнародних перевезень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.04.2023 03:38