Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби сталося 47 бойових зіткнень: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби сталося 47 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Атаки ворога

Протягом минулої доби противник завдав сім ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 81 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Для завдання ракетних ударів по Краматорську, Дружківці та Запоріжжю противник вчергове використав ЗРК С-300.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також п'ять ударів по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом минулої доби наші захисники збили 22 ворожих БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, сім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, а також дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може перемогти у війні до президентських виборів у США у листопаді 2024 року. Він вважає, що українські військові зможуть просунутися вперед під час очікуваного контрнаступу.

Водночас секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов наголошував, що Україна має намір завершити війну до зими. Проте військові дії будуть продовжуватися, доки Збройні сили не звільнять усю територію країни, включно з Кримом і Донбасом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2023 07:59