Фото: BILD

Прямував на Кіпр: в аеропорту Німеччини затримали українського пенсіонера з 455 тисячами євро

У Німеччині в аеропорту Мюнхена затримали українського пенсіонера, який намагався вилетіти на Кіпр з 455 тисячами євро.

Про це повідомляє BILD.

За даними видання, працівники аеропорту вибірково зупинили 66-річного громадянина України. Пенсіонер запевняв, що із собою має лише 300 євро.

"Потім уже в зоні посадки до нього підійшов інший чоловік і передав невелику валізу. Це викликало підозру у правоохоронців", — йдеться у повідомленні.

Після цього працівники аеропорту обшукали валізу українця, у якій серед одягу виявили пачки купюр по 20 та 50 євро. Загалом чоловік перевозив 455 000 євро.

У митній службі наразі з’ясовують, кому належать гроші та звідки вони взялися. Також намагаються встановити, чи не мають вони причетності до відмивання коштів. Скоріш за все, їх конфіскують на користь Німеччини.

Нагадаємо, раніше бельгійська поліція знайшла вкрадені картини Шагала та Пікассо в одному з підвалів Антверпен. Мистецькі шедеври зникли понад десять років тому. Картини Марка Шагала "L'homme en prière" ("Людина в молитві", 1970) і Пабло Пікассо "Tête" ("Голова", 1971) викрали в колекціонера мистецтва в Тель-Авіві (Ізраїль) у лютому 2010 року. Їхня сукупна вартість становить майже 900 000 доларів (приблизно 826 000 євро).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.01.2024 19:26