Украдені картини. Джерело: euronews

У Бельгії знайшли шедеври Шагала та Пікассо, які викрали понад 10 років тому

Бельгійська поліція знайшла вкрадені картини Шагала та Пікассо в одному з підвалів Антверпен. Мистецькі шедеври зникли понад десять років тому.

Про це повідомив Euronews.Culture.

Картини Марка Шагала "L'homme en prière" ("Людина в молитві", 1970) і Пабло Пікассо "Tête" ("Голова", 1971) викрали в колекціонера мистецтва в Тель-Авіві (Ізраїль) у лютому 2010 року. Їхня сукупна вартість становить майже 900 000 доларів (приблизно 826 000 євро).

Тоді ж вкрадено ювелірних виробів на суму 680 000 доларів (624 000 євро), але знайдено лише картини.

"Хоча будинок інкасатора був обладнаний ефективною та складною системою сигналізації, злодіям вдалося знешкодити її та проникнути в порожню оселю непоміченими. Зламавши сейф із коштовностями, вони забрали лише картини Шагала та Пікассо. Інші виставлені картини не були предметом уваги з боку злодіїв", — наголосили в прокуратурі.

Федеральна судова поліція Бельгії, яка почала розслідування, коли їм повідомили, що громадянин Бельгії намагався продати картини, заявила, що твори мистецтва неушкоджені та все ще в оригінальних рамах.

Місцевий прокурор повідомив, що головного підозрюваного, якого назвали 68-річним ізраїльським торговцем розкішними годинниками, заарештовано.

Нагадаємо, що в грудні в приватному будинку біля Неаполя виявили втрачену картину Сандро Боттічеллі вартістю 100 мільйонів євро. Вона зникла ще 50 років тому з державних мистецьких фондів Італії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.01.2024 19:51