Фото: Міненерго

"Пуск атомного блока відчула вся Україна": у Міненерго анонсували покращення ситуації зі світлом

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що найближчими днями енергетична ситуація в Україні покращиться. Цьому сприятиме запуск атомних блоків, які вже відчула вся держава.

Таку заяву посадовець зробив під час брифінгу на одній із українських АЕС, передає "Ми-Україна".

"Я вже казав, що найближчим часом всі відчують зміну ситуації. Якраз ця подія — пуск минулого тижня одного атомного блока, і цього тижня — другого. При цьому, що на минулому тижні, що зараз — суттєво скорочена ремонтна кампанія. Те, що роблять сьогодні енергетики - героїчна праця… Сьогодні пуск блока відчула вся Україна — а завтра ситуація буде ще краща", — наголосив очільник Міненерго.

До того ж Галущенко зауважив, що вже сьогодні українці менше потерпали від відключень світла, адже графіки були суттєво зменшені. Така ж динаміка щодо графіків прогнозується і у четвер.

Зауважимо, "Енергоатомі" 24 липня також заявили, що в Україні суттєво покращиться ситуація з електроенергією. Це пояснюється тим, що один з вітчизняних енергоблоків підключено до енергомережі після ремонту з перезавантаженням ядерного палива.

Там зазначили, що після планово-попереджувального ремонту, на 13 діб раніше встановленого терміну, до енергомережі України підключено один з атомних енергоблоків. Роботи проводилися з завантаженням свіжого та вивантаженням відпрацьованого палива. 

В "Енергоатомі" додали, що після виходу на повну потужність енергосистема зміцниться додатковими мегаватами електроенергії, що позитивно вплине на ситуацію зі світлом у країні.

Нагадаємо, раніше енергетики достроково закінчили плановий ремонт атомного енергоблока та під'єднали його до системи.  Це додало до енергосистеми 1000 МВт потужності та суттєво вплине на стабільність енергосистеми в цілому.

До того ж 24 липня на одній з атомних електростанцій вивели з ремонту один з енергоблоків. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2024 23:30