Фото: Міненерго

В Україні достроково відремонтували та запустили блок АЕС: як це вплине на енергетичну ситуацію

Енергетики достроково закінчили плановий ремонт атомного енергоблока та під'єднали його до системи.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики.

"Після планового ремонту і перевантаження ядерного палива до енергосистеми підключено один з атомних блоків", — йдеться у повідомленні.

Як наголосили у відомстві, це додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності та суттєво вплине на стабільність енергосистеми в цілому.

"Атомна генерація — основа енергетичної стабільності та незалежності України. Вона була базовою і до повномасштабного вторгнення, а особливо важлива зараз. Атомна енергетика покриває більш ніж половину енергоспоживання. Саме завдяки атомній генерації, попри дуже складну ситуацію, у нас є світло", — зауважили у міністерстві.

У Міненерго додали, що до початку повномасштабного вторгнення в Україні працювало 15 атомних енергоблоків, з яких зараз на підконтрольній Україні території дев'ять блоків (шість блоків розташовані на окупованій росіянами ЗАЕС).

Варто зазначити, що голова Держенергонагляду Руслан Слободян 16 липня заявив, що ситуація з електропостачанням в Україні має покращитися найближчим часом. Цьому сприятиме поступове спадання спеки, що зменшить навантаження на енергосистему та нормалізує її роботу.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні у другій половині поточного місяця мають завершити ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації. Відповідно після 20 липня можна розраховувати на покращення ситуації з енергетикою та відключеннями світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.07.2024 12:35