Фото: epravda.com

Стаття Forbes про порушення "Енергоатомом" законів України: у Міненерго виступили з заявою

Видання Forbes Україна 5 січня 2024 року опублікувало статтю, у тексті якої йдеться про те, що компанія "Енергоатом" нібито грубо порушує законодавство України, норми та правила будівництва АЕС. У цьому матеріалі використано неперевірену, неправдиву та викривлену інформацію.

Про це повідомляє Міненерго.

Відомство зазначає, що стаття вийшла під назвою "Атомний секондхенд. "Енергоатом" купує у Westinghouse за 500 мільйонів доларів обладнання не побудованого у США атомного енергоблока. Коли він буде потрібен?".

"У матеріалі використано неперевірену, неперевірену та викривлену інформацію. Щобільше — зазначена стаття про співпрацю "Енергоатому" та американської компанії Westinghouse повторює російські наративи, спрямовані на дискредитацію компаній, співпраця яких зруйнувала монополію Росії на ринку ядерного палива", — йдеться у повідомленні.

За даними Міненерго, російська пропаганда не вперше запускає подібні ІПСО. 

"Їхня мета — ослабити нашу державу та нашу енергетику. Будьте уважні та довіряйте лише офіційним джерелам інформації", — додали у відомстві.

Інфографіка Telegram Міненегро

Нагадаємо, у повідомленні Державної інспекції ядерного регулювання України повідомлялось, що російські окупанти намагаються приховати реальну ситуацію та наявність військової техніки, зброї та вибухівки на Запорізькій АЕС. Крім того, рашисти заважають працювати на станції експертам з МАГАТЕ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.01.2024 17:16