Петро Котін. Джерело: Facebook

Відтепер в Україні світла буде більше: в "Енергоатомі" назвали причину

В Україні відтепер суттєво покращиться ситуація з електроенергією. Це пояснюється тим, що один з вітчизняних енергоблоків підключено до енергомережі після ремонту з перезавантаженням ядерного палива.

Про це повідомляє прес-служба "Енергоатома" у своєму Telegram-каналі.

Там зазначили, що після планово-попереджувального ремонту, на 13 діб раніше встановленого терміну, до енергомережі України підключено один з атомних енергоблоків. Роботи проводилися з завантаженням свіжого та вивантаженням відпрацьованого палива. Наразі триває набір потужності.

В "Енергоатомі" підкреслили, що після виходу на повну потужність енергосистема зміцниться додатковими мегаватами електроенергії, що позитивно вплине на ситуацію зі світлом у країні.

"Енергоатом виконує необхідні роботи на енергоблоках, намагаючись якомога швидше провести ремонти. Звісно ж, без втрати у якості. Компанія та наші співробітники розуміють важливість ядерної енергетики для всієї країни та енергобалансу", — зазначив голова "Енергоатома" Петро Котін.

Нагадаємо, у Житомирській області виявили порушення, пов'язані зі справедливим розподілом електроенергії. Зокрема, диспетчери часто ігнорували команди "Укренерго" та не вимикали світло споживачам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2024 11:59