Колаж TrueUA

В одній із областей диспетчери часто ігнорували вказівки "Укренерго" та не вимикали світло

У Житомирській області виявили порушення, пов'язані зі справедливим розподілом електроенергії. Зокрема, диспетчери часто ігнорували команди "Укренерго" та не вимикали світло споживачам.

Про це повідомила прес-служба Державної інспекції енергетичного нагляду України.

Так, Держенергонагляд здійснює перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в областях. Встановлено, що у Житомирській області диспетчери НЕК "Укренерго" не виконували команди про запровадження графіків відключень.

"Черговими диспетчерами на підстанціях систематично не в повному обсязі відключалися всі черги та приєднання черг заведених до ГПВ. За окремими населеними пунктами необхідні відключення приєднань розпочалось диспетчером після прибуття на диспетчерський пункт інспектора Держенергонагляду", — йдеться у повідомленні.

У ході перевірок встановлено, що до оперативних журналів чергових підстанцій вносяться дані, що не відповідають дійсності. Також на офіційному сайті оператора системи розподілу постійно вказували неправдиву інформацію щодо періодичності та тривалості застосування кожної черги погодинних відключень, строки перерви постачання електричної енергії населеним пунктам, окремим житловим масивам та вулицям.

"В цілому це призводило до систематичної неучасті обласного центру та інших міст області у застосуванні ГПВ, порушуючи принцип справедливості розподілу електроенергії між регіонами України. Виявлені факти призводили до збільшення соціальної напруги та кількості звернень і скарг громадян", — пояснили у Держенергонагляді.

За результатами перевірок надано приписи щодо усунення порушень у тижневий термін. Після цього будуть проведені повторні перевірки. 

Варто зазначити, що починаючи з 22 липня, Держенергонагляд розпочинає перевірки у місті Київ, Київській, Полтавській, Львівській, Закарпатській і Запорізькій областях.

Нагадаємо, 19 липня у Львівській області "Укренерго" скасувало погодинні відключення електроенергії. Відновлення графіка відключення світла відбувається за окремим розпорядженням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.07.2024 13:57