Фото: росЗМІ

Путін хоче "святкувати" у Росії день анексії українських земель

У Росії будуть святкувати анексію українських земель. Президент Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про запровадження 30 вересня "днем возз'єднання" Російської Федерації та окупованих українських територій.

Про це йдеться у відповідному документі.

Як йдеться у документі, диктатор хоче святкувати 30 вересня  "день возз'єднання "Донецької Народної Республіки", "Луганської Народної Республіки", Запорізької області та Херсонської області з Російською Федерацією". Вказується, що закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

"У пояснювальній записці до законопроекту вказується, що так зване возз'єднання окупованих українських регіонів з Росією засноване на "історичній спільності народів, які проживають на цих територіях", — йдеться в повідомленні. 

Псевдореферендуми на окупованих територіях

20 вересня 2022 року так звані "громадські ради" окупованих Херсонщини та Запоріжжя ухвалили рішення провести "референдуми" про входження цих територій у склад РФ. Згодом про рішення провести псевдореферендум заявили терористичні організації "ЛНР" та "ДНР". Усі "референдуми" відбулися з 23 по 27 вересня. Генеральна Асамблея ООН 12 жовтня 2022 року ухвалила резолюцію "Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй", яка засуджує російські псевдореферендуми на окупованих територіях України. "За" висловилися 143 країни, проти — 5, утрималися — 35.

Нагадаємо, що з 8 по 10 вересня цього року росіяни проводили в окупації так звані "вибори". У такий спосіб вони хотіли узаконити свій контроль над українськими територіями. При цьому брати участь у "голосуванні" дозволяли навіть тим українцям, які не мають російського паспорта. Водночас росіянам не вдалося знайти достатньої кількості спостерігачів на "вибори" серед місцевих, тому вони звозили їх зі своєї території. Українські правоохоронці вже встановили понад 3,5 тисячі організаторів та учасників фейкових "виборів" Росії у тимчасово окупованих регіонах.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому місті Пологи Запорізької області 8 вересня було знищено штаб партії "Єдина Росія". штаб було знищено у момент, коли результати так званих "виборів" "малювали" там члени партії з Пензи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 13:26