Фото: ТАСС

Путін обговорив з Ердоганом підрив Каховської ГЕС: який наратив просував російський диктатор

У 7 червня глава Кремля Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Російський диктатор намагався перекласти вину за підрив Каховської гідроелектростанції на Україну. 

Про це пишуть росЗМІ.

За даними пропагандистських джерел, Путін назвав руйнування греблі Каховської ГЕС "варварською акцією".

У Кремлі розповіли, що під час переговорів з Ердоганом Путін "констатував, що київська влада з подачі своїх західних кураторів, як і раніше, робить небезпечну ставку на ескалацію бойових дій". При цьому російський диктатор назвав захоплені українські території російськими.

Підрив Каховської ГЕС: деталі російського теракту

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

У зонах підтоплення в Херсонській області фіксують підвищену небезпеку від вибухонебезпечних предметів. Ворожі мінні загородження опинились під водою та можуть бути знесені потоками.

У Херсоні після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції продовжує підійматися рівень води. За ніч 7 червня в місті вода піднялася на п'ять-шість метрів. Станом на ранок на правому березі Херсонської області затоплено 1852 будинки.

Повідомлялось, що херсонці із мікрорайону Корабел уночі чекали на рятувальників і волонтерів на дахах будинків та автівок. Місцеві жителі зізнаються, що не очікували того, що вода почне підступати настільки швидко. Нині евакуація людей триває. Влада забезпечує усіх питною водою та ухвалює рішення для тих населених пунктів, які живилися з водосховища.

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що наказ про підрив Каховської гідроелектростанції російські військові отримали безпосередньо з Кремля. Найімовірніше, для цього росіяни використали вибухівку, яку заклали в ГЕС ще восени 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.06.2023 18:50