Фото: Telegram Зеленського

Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом: про що говорили

У середу, 7 червня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Лідери країн, зокрема, обговорили наслідки теракту на Каховській гідроелектростанції.

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram.

Президент України розповів Ердогану про гуманітарні та екологічні наслідки російського теракту на Каховській ГЕС, зокрема про ризики для ЗАЕС. Зеленський також передав список нагальних потреб України для ліквідації лиха. 

"Голос Туреччини важливий, коли йдеться про виведення окупаційних військ з української території. А також про повернення наших незаконно ув’язнених, зокрема кримських татар, і продовження й розширення зернової ініціативи", — йдеться у повідомленні.

Підрив Каховської ГЕС: деталі російського теракту

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

У зонах підтоплення в Херсонській області фіксують підвищену небезпеку від вибухонебезпечних предметів. Ворожі мінні загородження опинились під водою та можуть бути знесені потоками.

У Херсоні після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції продовжує підійматися рівень води. За ніч 7 червня в місті вода піднялася на п'ять-шість метрів. Станом на ранок на правому березі Херсонської області затоплено 1852 будинки.

Нагадаємо, херсонці із мікрорайону Корабел уночі чекали на рятувальників і волонтерів на дахах будинків та автівок. Місцеві жителі зізнаються, що не очікували того, що вода почне підступати настільки швидко. Нині евакуація людей триває. Влада забезпечує усіх питною водою та ухвалює рішення для тих населених пунктів, які живилися з водосховища.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Політика, 07.06.2023 16:07