Путін постежив за навчаннями «Захід-2017»

19 ВЕРЕСНЯ 2017 11:14

Президент Росії Володимир Путін відвідав військові навчання «Захід-2017» на полігоні «Лужський» в Ленінградській області.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Стратегічні російсько-білоруські навчання проводяться кожні два роки з 2009 р. Цього року в маневрах беруть участь майже 13 тис. військовослужбовців.   

Мета навчань - перевірка готовності військ до відбиття можливої агресії. За ходом навчань спостерігають 95 іноземних гостей, у тому числі військовослужбовці НАТО. Але у деяких західних політиків вони викликали відчуття нервозності.  

Роберт Гейтс, екс-міністр оборони США : «Ще до навчань ми спостерігали багато років за російськими і радянськими навчаннями. Вони явно намагаються подати страхітливий сигнал. Але я думаю, що вжиті НАТО заходи, розміщення військ НАТО в Польщі і країнах Прибалтики, посилення військової присутності США в Європі. Думаю, що навіть якщо вони і хочуть злякати, насправді вони не лякають».   

Цього року американські війська взяли участь в декількох військових навчаннях в сусідніх з Росією і Білорусією країнах: Латвії, Литві, Польщі, Естонії, Грузії і Україні.   

Найбільші в новітній історії навчання НАТО пройшли минулого року в Польщі. У «Анаконді-2016» взяли участь 31 тис. військовослужбовців, у тому числі 14 тис. американців.

 

Події, 19.09.2017 11:14