Фото: Офіс президента

"Путін уже багато вкрав": Зеленський виступив на Саміті майбутнього

Російський диктатор Володимир Путін уже багато вкрав, але він не зможе вкрасти майбутнє світу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Саміті майбутнього.

Український гарант наголосив, що наразі надзвичайно важливо те, що міжнародна спільнота працює над створенням спільного бачення кращого майбутнього для людства. Своєю чергою наша держава доєднується до цих зусиль. 

"І ви всі бачите, хто завжди не тільки виступає проти цього, а й активно працює на підрив світової єдності. Цього разу, під час роботи над Пактом майбутнього, та сама невелика група із семи спільників на чолі з Росією знову діяла деструктивно, незмінно виступаючи проти будь-яких глобальних ініціатив, які зміцнюють ефективність Статуту ООН", — зауважив президент.

За словами Зеленського, завдяки мирним самітам Україна і партнери намагаються перемогти деструктивність РФ та її союзників. Відтак, наша держава активно готується до проведення другого Саміту миру.

"Ми зараз готуємося до другого мирного саміту. З нашими партнерами, щоб діяти послідовно, згідно з Формулою миру. Ми працюємо для безпеки, енергетичної безпеки. І задля того, аби Росія понесла відповідальність за свій терор. Надалі ми звернемося до усіх інших пунктів Формули миру. Зокрема випуску полонених. Зараз ми готуємо документ, щоб презентувати його на другому Саміті миру. Путін вкрав багато, але він інколи не вкраде майбутнє для світу", — сказав президент.

Водночас очільник держави додав, що Україна готує документ, який буде представлено на другому Саміті миру та запросив усі країни підтримати його.

"Путін вже багато вкрав, але він ніколи не вкраде майбутнє світу", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час візиту до США представить свій план перемоги. Він передбачає отримання гарантій безпеки, сучасної зброї та фінансової допомоги для нашої країни. Зеленський планує показати свої ідеї не лише чинному президенту США Джо Байдену, а й обом претендентам на цю посаду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.09.2024 23:35