Володимир Путін, Джерело: росЗМІ

Путін зібрався до Туркменістану: в українському МЗС нагадали, ким є глава Кремля

Глава Кремля Володимир Путін вже найближчими днями планує відвідати Туркменістан. В Україні нагадали, що російський диктатор є воєнним злочинцем, на якого виданий ордер на арешт Міжнародного кримінального суду.

Відповідне повідомлення опубліковане на сайті Міністерства закордонних справ України.

В українському МЗС сподіваються, що керівництво Туркменістану усвідомлює, що Путін є воєнним злочинцем, на якого виданий ордер на арешт Міжнародного кримінального суду за незаконне примусове переміщення українських дітей до Російської Федерації. 

"Це лише один з цілої низки злочинів верхівки Кремля. Путін і його поплічники несуть відповідальність за злочин агресії проти України, воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид, вбивства, тортури, зґвалтування, мародерство, обстріли цивільної інфраструктури та інші звірства, вчинені російськими окупантами на території України. Всі вони мають постати перед правосуддям за злочини, скоєні проти українського народу", — йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

Там наголосили, що просто зараз російські окупанти продовжують здійснювати щоденні варварські атаки на українські міста і села, спричиняючи руйнування цивільної інфраструктури та загибель мирних людей.

"Закликаємо всі країни, які цінують людське життя, міжнародне право та Статут ООН, утримуватися від проведення спільних заходів за участі Путіна, який розв’язав війну в Європі в масштабах, незнаних із часів Другої світової війни, та чиї руки по лікоть у крові", — заявили в українському відомстві.

У МЗС також звернулись до всіх держав і міжнародних організацій із закликом докласти максимальних зусиль для ефективної реалізації Формули миру як єдиного дієвого шляху до завершення російської агресії та відновлення всеосяжного, справедливого та тривалого миру в Україні та на європейському континенті.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Монголія не наважилася на арешт воєнного злочинця Володимира Путіна через енергетичну залежність від Росії. Таким чином Улан-Батор не виконав зобов’язання за ордером Міжнародного кримінального суду. 

Цікаво, що візит Володимира Путіна до Монголії став першою поїздкою до держави-учасниці Римського статуту Міжнародного кримінального суду після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 21:41