Володимир Путін і Ухнаагійн Хурелсух. Джерело: росЗМІ

У Монголії назвали дивну причину, чому не заарештували Путіна

Монголія не наважилася на арешт воєнного злочинця Володимира Путіна через енергетичну залежність від Росії. Таким чином Улан-Батор не виконав зобов’язання за ордером Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на коментар речника уряду Монголії. Він заявив, що країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, й це ускладнює можливість арешту Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду.

"Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів і понад 20% електроенергії від наших безпосередніх сусідів — їх тільки двоє: Росія та Китай. Раніше ми потерпали від перебоїв із технічних причин. Ці постачання мають вирішальне значення для забезпечення нашого існування й існування нашого народу", — наголосив речник.

Він також акцентував, що Монголія "завжди дотримувалася політики нейтралітету у всіх своїх дипломатичних відносинах, що підтверджується нашими офіційними заявами".

Речник уряду Монголії додав, що візит Путіна відповідає історичному прецеденту спільного святкування очільниками держав річниці перемоги радянських і монгольських військ над Японією в битві на Халхін-Голі 1939 року — саме під цим формальним приводом кремлівський диктатор здійснює нинішній візит.

Візит Путіна до Монголії став першою поїздкою до держави-учасниці Римського статуту Міжнародного кримінального суду після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт.

Нагадаємо, що сьогодні президент Росії Володимир Путін під час свого офіційного візиту зустрівся із президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом. Зустріч відбулася на площі Чингісхана в Улан-Баторі, також відомій як площа Сухе-Батора. Там спеціально для цієї події розгорнули червону доріжку, вишикували почесну варту. Крім того, на площі грав оркестр.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.09.2024 17:23