Георгій Тихий. Джерело: Міністерство закордонних справ України

"Удар по системі кримінального права": у МЗС України відреагували на візит Путіна до Монголії

Монгольська влада порушила міжнародні норми, дозволивши воєнному злочинцю Володимиру Путіну приїхати в країну. Це відбувається, попри ордер на арешт Міжнародного кримінального суду.

Різкий коментар щодо цієї поїздки зробив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий. Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі X.

За його словами, відмова Монголії виконувати обов'язковий ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна "є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права".

"Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, таким чином розділивши відповідальність за його воєнні злочини. Ми будемо працювати з партнерами над тим, щоби це мало наслідки для Улан-Батора", — додав речник МЗС.

Візит Путіна до Монголії став першою поїздкою до держави-учасниці Римського статуту Міжнародного кримінального суду після того, як у березні 2023 року він видав ордер на його арешт.

За інформацією західних журналістів, Путін отримав від Монголії запевнення, що його не заарештують. Прес-служба Кремля зазначила, що Путін приїхав до Монголії на запрошення президента Ухнагійна Хурелсуха. Його візит пов'язаний з роковинами "перемоги радянських і монгольських сил над японцями на річці Халхін-Гол".

Нагадаємо, що сьогодні Європейський Союз нагадав Монголії про обов’язок заарештувати Володимира Путіна відповідно до ордера Міжнародного кримінального суду. З цього приводу ЄС передав свою офіційну позицію, яка стосується візиту воєнного злочинця в цю країну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2024 21:50