Керівник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін. Джерело: соцмережа X

Путін не переживе поразки Росії: заява керівника естонської розвідки

Кремлівський диктатор Володимир Путін не переживе російську поразку в загарбницькій війні проти України. Захід має зробити все, щоби Росія в підсумку стала ослабленою державою.

Про це заявив керівник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін у програмі DW Conflict Zone.

Очільник естонської розвідки зазначив, що Росія може розв'язати глобальний збройний конфлікт, якщо Путін зрозуміє, що він "зможе вийти неушкодженим із подібної ситуації", такої як повномасштабна агресія проти України. У цьому контексті Розін вважає, що для визначення часу початку можливого потенційного воєнного конфлікту Росії з Заходом необхідно враховувати цілу низку факторів.

"Перше велике питання — чим закінчиться конфлікт в Україні? І від цього залежатиме подальший шлях Росії, яка є агресором у цьому випадку. Якщо після українсько-російської війни складеться ситуація, за якої Росія, припустімо, вийде з неї переможцем, дуже впевненою в собі державою, то всі розрахунки вона робитиме, виходячи з цієї нової ситуації", — зауважив начальник естонської розвідки.

Тому Захід, вважає Розін, має бути зацікавлений у тому, щоби Росія вийшла з війни проти України ослабленою державою, владі якої треба розв'язувати внутрішні проблеми, з якими вона, ймовірно, зіштовхнеться в разі поразки у військовому конфлікті.

"Я думаю, що Путін не переживе поразки Росії", — наголосив Розін.

Другий визначальний фактор, вважає він, — те, скільки часу знадобиться росіянам на відновлення або створення нових збройних сил. Проте, на його переконання, Росія не зможе відновити сьогоднішній рівень втрат у живій силі та техніці протягом найближчих років.

Нагадаємо, начальник Об'єднаного штабу Армії оборони Естонії генерал-майор Вахур Карус раніше заявляв, що Північноатлантичний альянс ставив завдання перед збройними силами Естонії підготуватися до потенційного збройного конфлікту з Росією. До початку повномасштабної війни в Україні очікувалося, що естонська армія зможе протриматися близько 10 днів, перш ніж до неї надійде підтримка НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 10:59