Скріншот з відео

Путін змушує представників російського шоу-бізнесу відкрито підтримувати війну в Україні, — британська розвідка

Громадські діячі та "зірки" шоу-бізнесу в Росії зазнають "суттєвого тиску" з боку Кремля, який вимагає демонстрації відкритої підтримки війни РФ проти України.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії за 19 лютого.

У зведенні згадують "зірку" російської естради Філіпа Кіркорова, який на минулому тижні відвідав поранених російських солдатів на окупованій території України та виступив там із концертами. 

Зазначається, що Кіркоров був внесений Кремлем до "чорного списку" після публічного скандалу, пов’язаного з грудневою "майже голою" вечіркою в Москві.

Російське видання "Медуза" повідомило, що на початку лютого адміністрація президента Росії Володимира Путіна розіслала російським концертним промоутерам оновлений "чорний список" із п'ятдесяти артистів, тим самим, фактично заборонивши їм виступати на території РФ, наголошується у зведенні.

"До цього списку увійшли публічні противники війни поряд з іншими, такими як Кіркоров, які викликали гнів Кремля з інших причин", йдеться у повідомленні.

Британська розвідка вважає, що наслідки "майже голої" вечірки демонструють "дедалі ширшу присутність війни у громадському житті" росіян.

"Кремль ймовірно навмисно роздмухав і використав скандал, прагнучи зобразити контраст між росіянами, які "патріотично" підтримують військові дії, і гедоністичною "прозахідною" московською елітою. Один з учасників був ув’язнений та оштрафований за так званими законами про "ЛГБТ-пропаганду" та викликаний до військкомату за повісткою",  зауважили у британському міноборони.

 розвідка великої британії 19 лютого

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, в інтерв’ю американському журналісту Такеру Карлсону російський диктатор Володимир Путін заявив, що Російська Федерація не досягла цілей у війні проти України. Це, зокрема, стосується денацифікації та "заборону усіляких неонацистських рухів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2024 16:26