Фото: росЗМІ

П'яні окупанти заблокували евакуацію жителів Херсонщини після затоплення, — Генштаб

Російська Федерація не переймається проблемами місцевого населення на захоплених територіях. Після підриву російськими терористами греблі Каховської ГЕС, мешканці селища Козачі Лагері, які опинились у зоні підтоплення, не дочекались допомоги від окупаційної так званої влади та намагались самостійно виїхати з частково підтопленого населеного пункту. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За даними військових, російські військовослужбовці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, заблокували всі можливі шляхи залишення міста та заборонили евакуацію. Водночас у місті Гола Пристань окупанти виганяють власників двоповерхових будинків із помешкань та самі розташовуються в них. На дахах цих будівель загарбники облаштовують вогневі позиції.

Атаки ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. 
Наші захисники знищили чотири ворожих розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири пункти управління, один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та одну радіолокаційну станцію противника.

Ситуація на фронті

Протягом доби противник завдав 28 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На превеликий жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається дуже високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби відбулось 21 бойове зіткнення.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна ще не розпочала запланований контрнаступ для повернення території, окупованої Росією. Його початок стане очевидним для всіх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 19:48